zaterdag 5 mei 2007

De eerste tegenvallers
Na een paar rustige dagen, waarin er werd gesloopt en ook beschermd hebben we nu de eerste tegenvallers. Het gebinte (de hoofdconstructie van het gebouw) is niet stabiel en sterk genoeg om de nieuwe vloer te kunnen dragen. De boerderij staat ook wat scheef en men moet gaan stutten om rustig verder te kunnen slopen. In overleg met Monumentenzorg zal worden bekeken wat een oplossing zou kunnen zijn.

dinsdag 1 mei 2007

Eindelijk: de start!!!

Het weer is supermooi: strakblauwe lucht tegen het lichte groen. Het is toch wel een heel mooi plekje.

Vandaag is het geweld goed losgebarsten.
Twee mannen van bouwbedrijf Klompenburg zijn de “te bewaren” spullen aan het opslaan in de schaapskooi en brengen een stut aan tegen de oostelijke gevel. Twee slopers zijn bezig met de kamertjes beneden. Twee mannen van het installatiebedrijf koppelen alles los en verwijderen de heteluchtverwarming . Even is op het hele terrein de stroom eraf.
Een ambtenaar van de gemeente Nunspeet komt de bouwvergunning brengen! Nu kunnen we met een gerust hart verder.
Robert zorgt voor de aansluiting van computers en printers in het tijdelijk onderkomen opdat het kantoor kan functioneren. Het installatiebedrijf legt ook de laatste hand aan de electra in dit kleine huisje/kantoor. Gelukkig doet alles het aan het eind van de dag weer.

maandag 30 april 2007

Zo zag het er uit


Wat foto's van de oude situatie.