vrijdag 16 november 2007

De dakpannen liggen op de stal

Na enkele weken met een zeil op de stal op zoek naar bijpassende dakpannen liggen de "pannechien" er toch op. Met vereende krachten en het betere "gooien" gaat het razendsnel. Het staat heel mooi. De stal wordt nog zwart geschilderd met cremekleurige raampjes en dan past hij goed bij de andere gebouwen op het terrein.
En de paarden?.. Hebben het prima naar hun zin. Tijdens het pannenleggen klonk er de hele dag muziek, dus was het erg gezellig. Er zijn nog 3 stallen vrij voor gastpaarden.

maandag 12 november 2007

Bijstellen van aardwarmte


De verdeelkast voor de aardwarmte is geplaatst. De bedoeling is dat het water van de 100 meter diepe boringen ongeveer met gelijke kracht door de centrale buis de boerderij binnen gaan. Daar zorgt het voor verwarming van het water dat op zijn beurt moet zorgen voor een heerlijk warme boerderij. De installatie draait al een tijdje op gas om binnen goed warm te stoken. Nu de verdeelkast is aangebracht kan de omschakeling plaatsvinden. Dat wordt spannend. Over de verdeelkast is inmiddels weer zand aangebracht en de Benthuizersteeg is dus weer toegankelijk. Als het goed is hoeven we er nooit meer bij en zorgt de warmte van de aarde voor onbepaalde tijd voor een warme en in de zomer koel binnenklimaat.