zaterdag 19 mei 2007

De basis wordt gelegd

De installateurs zijn bezig met het leggen van de riolering en de leidingen voor het water. Deze komen onder het beton dat binnenkort gestort zal worden.
Veel vragen over waar het aanrecht in de keuken, de sauna, de toiletten e.d. precies komen. De achtergevel blijkt wat scheef te staan. De plattegrond is dus in werkelijkheid anders dan op tekening. Het is passen en meten en je te midden van een grote hoeveelheid zand proberen voor te stellen hoe alles er uit zal zien.

woensdag 16 mei 2007

Bezoek van wethouder


Wethouder Westenbroek komt een kijkje nemen en is onder de indruk van het eeuwenoude gebinte en het imposante rieten dak dat nu goed zichtbaar wordt. Gelukkig hebben we alle steun van de gemeente.

maandag 14 mei 2007

En doorgaan met slopen

Het accent ligt nu op het verder slopen van muren en het afvoeren van puin.
Er is nog een tegenvaller: er ligt nog heel veel onder de vloer; de oude groep is nog aanwezig en veel, heel veel puin. Het sloopgeweld wordt geintensiveerd.
Nu zelfs met 2 draglines. Volgens de sloper Gerrit v.d. Berg is hij al aan zijn 8e container toe. Er is een extra hulp gekomen voor de vloer in keuken en woonkamer.
De vloer in de hal kan niet gespaard worden.Volgens de sloper kosten de tegels maar 2 euro per stuk.
Bezoek van Monumentenzorg. Het is even spannend, want we zijn al begonnen voordat zij hebben geaccordeerd. Gelukkig ter ter plaatse een akkoord!
Het oude bad is direct na sloop door eigenaar van Belgisch trekpaard opgehaald om in de wei te plaatsen. Blijkbaar heeft Gerrit de sloper zo zijn contacten.
Zand wordt uitgegraven en vloer wordt op diepte gebracht om betonvloer te kunnen storten. Dragline rijdt voortdurend heen en weer.