woensdag 3 oktober 2007

Met man en macht meters maken


Er wordt nu flink "meters gemaakt". Het leggen van de vloerverwarming door de hele benedenverdieping is 3 dagen werk voor 2 mannen. Eerst wordt de vloer van isolatie voorzien en vervolgens legt de één de buis in allerlei bochten en de ander legt de buis vast met een soort nieter, een ingenieus apparaat. Gelukkig dachten ook deze mensen mee en kwamen op het idee om bij de ingang de buizen dicht bij elkaar te leggen. Zo heb je direct warme voetjes in de winter als je De Jonge Stee binnenstapt. Met elkaar zorgen we voor een letterlijk en figuurlijk "warm welkom".
Direct na de vloerverwarming is de cement dekvloer gelegd. Eén man legt in 2 dagen in moordend tempo met het blote oog een keurig strakke vloer, een geweldige prestatie en indrukwekkend om te zien hoe het zware zand en cement eerst naar binnen wordt gespoten, vervolgens met een schep wordt verspreid en tenslotte op de knieen wordt gladgestreken.
Ook de electriciens laten zich niet onbetuigd: 500 meter buis in 1 dag naar binnen gewerkt om de vloerenlegger voor te zijn.
Dat is nu echt met man en macht!