zaterdag 22 december 2007

Kerstbomenactie

Op 8,15 en 22 december vond de kerstbomenactie met de Rotaryclub Nunspeet plaats. Iedereen dit dat wilde kon op het kerstbomenterrein bij de Jonge Stee een gratis kerstboom uitkiezen. Met hulp van leden van de Rotaryclub werd de uit ruim 8.000 bomen gekozen kerstboom dan uitgegraven, afgezaagd, getopt en naar de auto of aanhanger gedragen. Sommigen maakten van deze gelegenheid gebruik om hele straten in het dorp feestelijk aan te kleden. Restaurant Klavertje Vier zorgde voor heerlijke linzensoep, broodjes wildragout en natuurlijk was er ook koffie met lekkers en gluhwein.
Van de tevreden nieuwe kerstboomeigenaar werd wel een bijdrage in de melkbus verwacht. De bijdrage gaat naar de Stichting muurgedichten Nunspeet. Deze stichting beijvert zich om de inwoners en toeristen van Nunspeet enige culturele inspiratie te geven door het aanbrengen van de muurgedichten. Op 31 januari zullen de eerste gedichten symbolisch worden onthuld. De gedichten zijn van de dichters Kopland,Bloem en Herzberg en zullen op het VVV en 2 horecagelegenheden worden aangebracht.
De kerstbomen hebben hieraan bijna 1000 euro bijgedragen.

dinsdag 18 december 2007

Winter op de Veluwe
Nu we hier langer wonen en werken komen we er achter, dat je hier op de Veluwe alle dagen "cadeautjes" van de natuur krijgt. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: elke dag zie je de natuur van dichtbij en in al haar schoonheid. Eigenlijk is het hier buiten het seizoen zo mooi, dat je je afvraagt waarom het seizoen hier niet een heel jaar duurt. Op bijgaande foto's een beeld van de Veluwe in de winter: geen blad meer aan de bomen, maar toch nog zoveel kleur.

maandag 17 december 2007

Nabranders
In de laatste week voor kerstmis werden er nog heel wat aanvullende werkzaamheden uitgevoerd. Zo bedachten we om de saunaruimte gedeeltelijk toch maar tot het plafond te tegelen. Verder moest er toch nog een toilet en een doucheruimte worden verwisseld, omdat de douche toch te laag bleek. We bedachten we nog iets meer te leemstucen. Nog wat kozijnen aangepast. Op de kop getikte oude deurtjes op maat gemaakt. En ook nog wat aansluitpunten moesten worden verlegd.... En zo ging het maar door. Het geduld bleek eindeloos. Ook van de schilder die steeds maar weer met de verschillende kleuren in de weer was en op het laatst zelf maar mooie mengsels ging maken, die bijzonder goed bleken te passen.