vrijdag 19 oktober 2007

HET KETELHUIS

Het ketelhuis op De Jonge Stee: bijna een levenswerk van de installateurs. Wilco en Jan snijden, draaien en verbinden dikke buizen met schijnbaar groot gemak aan elkaar en puzzelen totdat het allemaal past. Aan de hand van een plattegrond van adviesbureau de Bruin richten zij een ketelhuis in dat in een groot kantoorgebouw/hotel niet zou misstaan. Maar er komt ook wel heel veel in de boerderij: ventilatiesysteem, stofzuigersysteem, vloer-, wand- en plafondverwarming, warm waterinstallatie en natuurlijk ook warm en koud stromend water. We rekenen er op, maar het blijft toch wel spannend: komt er straks ook echt water uit de kraan?

donderdag 18 oktober 2007

Stucadoren


Zo langzamerhand kun je goed zien hoe de ruimten er straks precies uit komt te zien. De stucadoors werken de wanden mooi af. Op sommige plekken mogen ze "ruw stucen". Iets wat in een nieuwbouwwoning niet mag, kan in De Jonge Stee juist heel goed: bij het grove stoere gebinte hoort ook wat stoer stucwerk. Op andere plaatsen wordt het mooi glad. De stucadoors maken er ook weer een kunstwerk van. En na afloop vormt de kleding een stilleven.

woensdag 17 oktober 2007

Veel kabouters?


Op het terrein van De Jonge Stee lopen waarschijnlijk veel kaboutertjes. Er zijn heel veel paddestoelen "rood met witte stippen". Ook heel veel andere soorten paddestoelen. We gaan ons er te zijnertijd nog wel in verdiepen, want sommige zien er zo eetbaar uit, maar wij zijn voorzichtig. De kleuren in de bomen zijn nu op zijn mooist. De herfst is een heerlijk jaargetijde: frisse lucht, prachtige kleuren en alleen maar "wild" in het bos.

dinsdag 16 oktober 2007

Kabels, kabels en nog eens kabels

We hebben ook plannen voor het buitenterrein. Zo moet er nog wat meer verlichting komen bij de toekomstige oprit, de parkeerplaats en de stallen. Ook water voor de moestuin, de rijbak, de buitenkeuken, de fonteinen en natuurlijk de paardenstal. Dus veel kabels van hier naar daar ..en weer verder met kruispunten, aftakkingen. Dat betekent veel graafwerk en .... voorzichtig graven want er liggen nogal wat oude leidingen waarvan sommige nog een functie hebben.
Ook een 1 meter diepe schacht voor de aardwarmteinstallatie.
Een minpuntje is wel dat het "romantische paadje" tussen boerderij en wagenschuur nu opgebroken ligt.